• 0.jpeg
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg

 

НАПРАВЕТЕ РАЗЛИКА, ДОНИРАЈТЕ СРЕДСТВА, ДОНИРАЈТЕ НАДЕЖ

Семејното насилство може да му се случи на секој и во секое време. Уште од 2001 година, граѓаните имаа можност да јават на Телефонот на Доверба 3173-424, а од 2010 година и на Националната СОС линија 15-315 преку кои можат да остварат контакт со нас и со тоа да го направат првиот чекор кон излез од насилството.

Секоја година Кризен центар „Надеж“ прима во просек по 1000 телефонски повици. Во просек 75 жени на годишно ниво доаѓаат на едукација во нашиот центар, а околу 35 од нив се итно згрижени во текот на првите 48 критични часови по насилството. Нашата неуморна работа во поткревање на свеста за тоа што е семејно насилство и насилство врз жените не стивнува, а доказ за тоа е нашето долгогодишно учество во локалните и националните кампањи и големиот број на одржани работилници, јавни дебати и работни состаноци со претставници од институциите од системот.

Нашата работа е возможна поради луѓето кои се дел од неа, било преку волонтирање или преку донации, поради нивната несебична помош и поддршка за секоја жртва на семејно насилство. Волонтерите на Кризен центар „Надеж“ и донаторите цврсто се уверени дека жртвите заслужуваат посветла и подобра иднина, ослободена од насилство.

Вашата донација може да биде во облик на пари, добра (храна, облека, хигиенски производи итн.) или услуги. Примената донација ќе биде искористена за поддршка на нашите услуги кои се насочени кон директна поддршка на жени жртви на семејно насилство, како и активностите насочени кон менување на индивидуалните и општествените уверувања, ставови и однесувања кои го генерираат насилството.

ДОНИРАЈТЕ НА НАШАТА ЖИРO СМЕТКА 300000001254343  

                                        Банка депонент: Комерцијална банка АД Скопје           

ДОКОЛКУ ВАШАТА ДОНАЦИЈА Е ВО ОБЛИК НА ДОБРА ИЛИ УСЛУГИ КОНТАКТИРАЈТЕ НÉ НА Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Контакт

СОС линија
02/ 15 - 315 
 
Телефон:
+389 2 3173 – 424 
 
Факс:
+389 2 3175 – 516 
 
Е-mail:
info@krizencentar.org.mk 
sovet@krizencentar.org.mk 

Галерија

2000-2008
  2000-2002 „Кризен Центар „Надеж“ и Телефон на Доверба“ Цел на проектот: Проширување на услугите и капацитетите на Кризен Центар за згрижување на жртви од насилство ...
2009
2009„Зајакнување на националните капацитети за превенција на семејното насилство“ Цел на проектот: Намалување на степенот на семејно насилство преку зголемување на нивото на соработка ...
2010
2010 ,,Помош, поддршка и згрижување на жртви од семејно насилство Цел на проектот: Министерството за труд и социјална политика преку поддршката за реализацијата на овој проект, со ...
2011
2011 "Активност спроведена во партнерство со V-Day Македонија 2011" Aктивистки од движењето V-Day кои имаат лиценца за Македонија ја организираа претставата “Вагинални монолози”, ...
2012
  2012  Помош, поддршка и згрижување на жртви од семејно насилство“  Министерството за труд и социјална политика, во период од 5 месеци, го поддржува обезбедувањето на ...
2013
2013 Стандарди за квалитет и предизвици во различни видови на советување за насилството врз жените, девојките и децата – особено за жртвите на сексуално насилство“ На 10.01.2013 и ...
2014
2014 Работилница на тема: „ Препознавање и постапување со жртви на семејно насилство“ Тимот на Кризен центар „Надеж“ во соработка со Ре-Mедика на 6 и 7 мај одржа две еднодневни едукативни ...
2015
2014/2015 „Помош, поддршка и згрижување на жртви на семејно насилство“   Министерството за труд и социјална политика во периодот од месец октомври 2014 до месец февруари 2015 ...
2016
MK 2016 година   Продолжување на поддршката од ЕВН Македонија ЕВН Македонија ја поддржува Националната СОС линија за семејно насилство 15-315. Кризен Центар „Надеж“ и ...
2016
2016 година   Продолжување на поддршката од ЕВН Македонија ЕВН Македонија ја поддржува Националната СОС линија за семејно насилство 15-315. Кризен Центар „Надеж“ и компанијата ...
2017
Активности на Кризен Центар „Надеж“ за 2017 година   Проект: Проговори против семејното насилство Цел на проектот:Подигање на свесноста за проблемот семејно насилство, ...
2018
ИЗВЕШТАЈ ЗА АКТИВНОСТИ ВО 2018 година Име на проектот: „Стани свесен, препознај и пријави“ Донатор: Австралиска Амбасада Белград Период на спроведување: декември 2017 – јуни 2018 ...
2019
ИЗВЕШТАЈ ЗА АКТИВНОСТИ ВО 2019 година Име на проектот:„Заштита и згрижување на жртви на семејно насилство” Донатор: Министерство за труд и социјална политика Период на спроведување: ...
2020
Проект: Борбата со семејното насилство не завршува со почетокот на кризна состојба Целта на овој проект е прекин на кругот на семејно насилство преку мерки за превенција и заштита преземени во ...

Новости

Avon
Недела, 15 Ноември 2020
2020
Вторник, 19 Мај 2020
Проект: Борбата со семејното насилство не завршува со почетокот на кризна состојба Целта на овој проект е прекин на кругот на семејно насилство преку мерки за превенција и заштита преземени во кризна ситуација...

Барај

Контакт

СОС линија: 02/ 15 - 315 
 
Тел: +389 2 3173 – 424 
 
Факс: +389 2 3175 – 516 
 
Е-mail:

Следете не!

Scroll to top